Työn imussa onnelliseksi

Jotta voisimme töissä mahdollisimman hyvin, meidän tulisi pystyä vaikuttamaan omaan työhömme. Puhutaan työn tuunaamisesta itselle sopivaksi. Tässä meillä on aktiivinen rooli. Kyse ei ole työn muuttamisesta, vaan uusien, parempien työtapojen etsiminen ja uuden näkökulman löytäminen omaan työhön. Usein pystymme vaikuttamaan ainakin osittain työn sisältöön, mutta sitäkin useammin työtapoihin. Kollegat ja esimies voivat olla tässä apuna.

Työn imu taas on työhön liittyvää innostusta ja iloa. Se ilmenee tarmokkuutena, omistautumisena ja uppoutumisena. Työn imussa oleva henkilö lähtee mielellään töihin aamulla ja nauttii työstään. Hän myös kokee työnsä mielekkääksi. Jokainen meistä tunnistanee omasta työelämästään tilanteita tai työtehtäviä, jotka olivat niin innostavia, että aika kului kuin siivillä. Työ voi parhaimmillaan olla niin innostavaa ja mielenkiintoista, että työpäivän päätteeksi ei vielä haluaisikaan lähteä kotiin. Tarkoitus ei kuitenkaan ole jäädä töihin asumaan, vaan päästä juuri kuvatunlaiseen flow-tilaan, jossa saa paljon aikaan ja työ tuntuu samalla hauskalta.

Monet asiat vaikuttavat työn mielekkyyteen. Ihmiset, joilla on paljon ’psykologista pääomaa’ eli he luottavat itseensä, ovat toiveikkaita, sitkeitä ja optimistia, tuntevat myös kykenevänsä ohjaamaan omaa elämäänsä. Tarvitaan aktiivista otetta ja oma-aloitteisuutta, jotta työtehtäviä saadaan muokattua itselle mielekkäämmiksi. Se kuitenkin ehdottomasti kannattaa, sillä työn imulla on myönteinen yhteys omaan terveyteen ja hyvään työsuoritukseen. Hyvän suorituksen jälkeen tunnemme tyydytystä ja iloa, joka taas ruokkii työn mielekkyyden tuntemusta.

Organisaatiokin hyötyy työntekijöistä, jotka kokevat työn tempaisevan mukaansa; sillä yrityksen taloudellinen menestyskin on yhteydessä työn imuun. Työn imua kokevat ovat työhönsä sitoutuvia ja auttavat työkavereitaan. On myös todettu, että työn imua kokevat ovat muita työntekijöitä onnellisempia. Ja mikä parasta, työn imu tarttuu myös muihin työntekijöihin!

Miten työtä sitten tulisi muokata, ja mitkä asiat vahvistavat omaa työmotivaatiota? Voimme aloittaa pohtimalla, mitkä ovat työmme tärkeimmät voimavarat. Tehtävään liittyviä voimavaroja ovat palkitsevuus, kehittävyys ja monipuolisuus. Pystymmekö vaikuttamaan työhömme, ovatko työajat joustavia, ja vallitseeko työyhteisössä työn ja arjen yhdistämistä tukeva ilmapiiri? Työn imua edistävät myös tavoitteiden ja työroolien selkeys. On vaikeaa tehdä töitään, mikäli ei tiedä, mitä itseltä odotetaan. Jos ei itsekään tiedä, miksi tehty työ on tärkeää, on sen tekeminenkin täysin mieletöntä. Työyhteisön ja esimiehen tuki ovat sanomattakin erittäin tärkeitä, ja työpaikalla vallitsevan ilmapiirin tulisi olla ystävällistä ja toisia arvostavaa. Kun työn vaatimukset ovat tasapainossa omien voimavarojemme kanssa, voimme kokea työn imua.

Meille itsellemme on äärimmäisen tärkeää voida hyvin työpäivän jälkeenkin, sillä elämän olisi hyvä jatkua myös kotona. Harmillisen usein kuitenkin kuulee ihmisiltä, miten he kokevat juuri ja juuri jaksavansa raahautua töistä kotiin työpäivän jälkeen, ja tie kotiovelta viekin usein sohvalle. Tietenkin työpäivän jälkeen tarvitsemme hetken akkujen lataamiseen, palautumiseen ja työmoodin katkaisemiseen. Tämä tapahtuu jokaiselle sopivalla tavalla, mutta hienoa olisi, jos jaksaisimme kuitenkin lähteä ulkoilemaan, leikkimään lasten kanssa tai mieleiseen harrastukseen. Terveet elintavat ja liikunta ovat ylivertaisia itsestämme huolehtimisen keinoja, joita meidän tulisi lisätä arkeemme riittävästi niin, että saisimme lisää puhtia seuraaviin työpäiviin ja voisimme hyvin niin kotona kuin töissäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *